Hääpalvelut


Vihkimiseen Italiassa on käytännössä kaksi tapaa:


SIVIILIVIHKIMINEN on suosituin, koska se on laillinen ja voimassa kaikkialla maailmassa. Kaupunki määrää vihkimiseen soveltuvan paikan, joka on yleensä historiallinen ja arvokas kaupungin talo, keskiaikainen linna, kaupungin muurein reunustama näköalaterassi tai kaunis puutarha. Vihkiminen kestää noin 20 minuuttia ja se tulkataan suomeksi Toscanan Tuulen Marin tai Minnan toimesta. Paikalle tarvitaan kaksi todistajaa. Vihkimistä voidaan räätälöidä oman näköiseksenne lisäämällä sopiviin kohtiin musiikkia, laulua tai vaikkapa runon. Joskus jopa itse pormestari saattaa innostua pitämään puheen hääparille. Vihkiminen on usein niin tunteikas tapahtuma, ettei kyyneleittä selviä kukaan – ei edes tulkki:) Hoidamme kaikki byrokratian puolestanne sekä ennen että jälkeen vihkimisen. Toimitamme vihkitodistuksenne paikallisen viranomaisen laillistettavaksi, jonka jälkeen se on valmis rekisteröitäväksi Suomessa. Mahdollinen nimenvaihdos tehdään myös tässä kohtaa.

SYMBOLINEN VIHKIMINEN on yleistynyt viime vuosina. Sillä ei ole lain voimaa, joten hääpari joutuu käymään käymään virallisesti vihillä omassa maistraatissa ennen Italiaan saapumistaan. Vihkiminen voidaan toimittaa missä tahansa hääparin valitsemassa paikassa, esim. vuokraamansa villan puutarhassa, upealla rannalla tai parhaimmalla näköalapaikalla. Symbolisen vihkimisen toimittaa usein hääparille rakas henkilö, esim. kummisetä tai yhteinen ystävä. Symbolisen vihkimisen kohdalla moni miettii että mikä hetki on oikeasti se jolloin sanon rakastamalleni ihmiselle ”tahdon”? Mikä päivä on oikeasti hääpäivä? Onko se silloin Suomessa maistraatissa, vaiko Italian auringon alla? Tämän takia virallinen siviilivihkiminen pitää kuitenkin pintansa. Lisäksi USKONNOLLINEN SIUNAUS on mahdollista ainoastaan mikäli teillä on oma pappi mukana. Italiassa on muutamia protestanttisia tai anglikaanisia kirkkoja, joissa siunaaminen on mahdollista. Myös joissakin vuokrattavissa villoissa on oma kappeli, jota voidaan käyttää tähän tarkoitukseen.

HENKILÖKOHTAINEN TAPAAMINEN JÄRVENPÄÄN TOIMIPISTEELLÄMME: Mari tapaa hääparin henkilökohtaisesti jo suunnittelujen alkuvaiheessa. Tapaamisen aikana käymme läpi erilaisia vaihtoehtoja, budjettia sekä tutustumme toisiimme. On tärkeää nähdä, että henkilökohtaiset kemiamme toimivat ja että pääsemme suunnittelemaan unelmienne päivää parhaalla mahdollisella tavalla. On ilo ja kunnia kulkea matkassanne häitänne edeltävän vuoden verran. Kun hääpäivän aika viimein tulee, niin tunnelataus on molemminpuolinen.

HÄÄPALVELUPAKETIT ovat osoittautuneet toimiviksi kokonaisuuksiksi. On olemassa karsittu versio, jos hääpari haluaa tehdä itse valmisteluja, sekä ”täyden palvelun paketti” kun haluaa stressittömät häät. On ensiarvoisen tärkeää, että pysytään budjetissa. Kilpailutamme palveluntarjoajat ja tarjoamme teille erilaisia vaihtoehtoja musiikkiin, kukkiin, kampauksiin ja hääillalliseen. Meillä on myös laaja kontaktiverkosto Italiassa ja osaamme suositella teille parhaat toimijat. Emme koskaan laskuta erikseen ylimääräisistä työtunneista. Palvelupaketit alkaen 1500 eur.