Sadetta, ukkosta ja paljon rakkautta (Tiistai, Toukokuu 29, 2018, 16:17)

apecalissanolinnanportillajpg

kimppujpg

vihkiminensalissajpg

onnittteluhalaus_1540464350jpg
Toscanan Tuulen toukokuu tärähti käyntiin seitsemän hääseurueen voimin. Ainoastaan vuoden ensimmänen pari Juuli-Anna ja Jiri saivat nautia auringosta ja lämmöstä ikuisessa Roomassa. Kaikki muut parit saivat vettä oikein kunnolla, samalla kun koti-Suomi kylpi auringossa ja lämmössä.
Valokuvaajan kanssa mietittiin ettei ole ainakaan meidän kymmenvuotisen yhteistyön aikana moista sattunut, että juhlitaan viidet häät putkeen sateen saattelemina. Niinkuin italialaiset sanovat niin sposa bagnata - sposa fortunata on meidän lohtu. Eli onnea luvassa loppuelämäksi ja runsain mitoin
Paljon on myös yhteistä näillä häillä, jouduimme monessa kohtaa tekemään viime hetkellä täysin uudet järjestelyt milloin ukkosmyrsyn ja milloin jalkapallopelin vuoksi. Roomassa nimittäin pelattiin juuri Juulin ja Jirin hääpäivänä Mestarien liigan välierä Roma-Liverpool. Jouduimme säätämään valokuvaukset ennen vihkimistä eikä sen jälkeen, sillä emme halunneet ottaa riskiä että hääseurue jumittuisi liikennekaaokseen. Ratkaisu osoittautuikin oikeaksi ja päivä sujui mallikkaasti. Vihkiminen idyllisessä Tivolissa oli hääparille ja vieraille ihana kokemus. Kaikki ihastelivat kylän autenttisuutta ja olivat onnellisia että vihkiminen tapahtui niin intiimisti poissa Rooman kaaoksesta. Hääillalliselle seurue kuitenkin suuntasi ytimeen. Löysimme Trasteveren kujilta ihanan puutarhamaisen sisäpihan, jossa seurue sai nauttia illallista ilman ympärillä viliseviä turisteja.
 
Juuli-Annan ja Jirin häät kuvasi Rossini Fotography, linkki kuvagalleriaan: www.rossiniphotography.it/eng/tivoli-wedding-rome-fine-art-wedding-photographer/ 


lhikuvajpg

apenkyydissjpg

v4jpg

v1jpg
Saaran ja Andersin häät Gardalla jouduimme siirtämään viimehetkellä sisätiloihin, vaikka tarkoitus oli käyttää linnan upeaa terassia. Malcesinen kunnan järjestämä sisätila oli oikein käytännöllinen ja kiva, suuret ikkunat järvelle muistuttivat siitä että tosiaan olemme Gardalla. Ape Calissano-koppimopon vuokraaminen hääparille oli ihan loistoidea. Valokuvauskierroksen jälkeen Ape vielä kuljetti parin satamaan, jossa jo kaikki vieraat odottivatkin heitä. Hääristeilyn jälkeen juhlat jatkuivat tyynen ja poutaisan illan merkeissä upeassa rantaravintolassa, jonka olimme vuokranneet yksityiskäyttöön. Wedding planner joutui jättämään juhlat alkuillasta, sillä oli jo lähdettävä kohti Toscanaa, jossa seuraavana aamuna tapaaminen Jaken ja Sofian kanssa koekampauksen ja byrokratian merkeissä.

Aikataulua viilataan sopivaksi kuukausia ennen häitä, mutta siihen saattaa tulla viimehetkellä meistä riippumattomia muutoksia.... Sofian ja Jaken vihkiminen Castiglion Fiorentinossa alkoi 30 min myöhässä, koska jouduimme turvautumaan plan B:hen rajuilman vuoksi. Annoin morsiamelle komennon pysyä autossa kunnes pahin sade menisi ohi. Häät siirrettiin sisätiloihin kun saimme järkättyä 10 minuutissa upean kirkkomaisen pinacotecan vihkipaikaksi.

Myös 16.5. Lucignanon häät alkoivat 10 min myöhässä koska viulisti oli väärässä kylässä. Toscanassa on siis toinenkin Lucignano!! Loppu hyvin kaikki hyvin. Viulisti oli niin pahoillaan että soitti kokonaisen serenadin, joka jatkui vielä vihkimisen jälkeen ulkona hääparin astellessa kunnantalolta ulos saippuakuplien läpi.


Reetta ja Jouko sanoivat toisillee tahdon luottopaikassamme Sansepolcrossa 22.5. Tällä kertaa sää oli armollisempi ja alkumaljat saatiin nautittua auringonpaisteessa. Pienen 11 henkisen hääseurueen voimin juhlittiin intiimisti upealla panoramapaikalla Sansepolcron kukkuloilla Villa Vallorsaiassa.

Fiilikset kolmen viikon työntäyteisen häähumun jälkeen ovat kiitolliset. Kaikki parit olivat tyytyväisiä. Säälle kun ei voida mitään, kaikki muu kyllä hoituu. Ihana jatkaa tästä kohti seuraavia häitä, jotka onkin jo ensi viikolla. Toscanassa Minna hoitaa Annen ja Aleksin häät 5.6. ja minä puolestaan Sisilian Ericessä Heidin ja Jannen häät 6.6. Huikeaa häähumua siis tiedossa. Postaillaan tänne kun ehditään:)


Andersin ja Saaran hääkuvat Gardajärveltä: foto by Enrico&Eleonora Photography
Sofian ja Jaken kuvat Toscanasta: foto by Wedding Movie / Andrea Bartolozzi

-Mari-