Perjantai, Marraskuu 17, 2017, 14:12 | Ei kommentteja »

 Sisilia on autenttinen kohde viettää erilaiset häät

Baglio Donna Franca. Marsalaauringonlasku uima-altaalle. Baglio Donna Franca. Häät Sisiliassa @toscanantuuliuima-allas Donna Franca, Marsala. Häät Sisiliassa /Toscanan TuuliBaglio Donna Francan sisäpiha. Häät Toscanan Tuuli

Marraskuun toisella viikolla pyörähdin Sisilian länsirannikolla hakemassa uusia tuulia hääsuunnitteluun. Vanha tutto kohde Marsala näytti jälleen uusia puolia. Löysin sieltä aivan uskomattoman ihanan wine resortin, jossa minulla on ilo järjestää ensi kesäkuussa suomalaishäät. Baglio Donna Francan omistaja Paola ottaa minut hymyssäsuin vastaan ja lähdemme heti kierrokselle. Maisemat ympäristöön ovat maagiset, olemme hieman merenpinnan yläpuolella, näkymä viinitarhoille ja merelle ovat kerrassaan ihastuttavat. Nään jo sielujen silmillä miten ihania hääkuvia tulee uima-altaalla auringon laskiessa meren taakse taivaanrantaan… Olen niin innoissani etten malttaisi millään odottaa kesäkuuhun. Eikö nyt joku pari voisi valita tämän paikan vaikkapa jo huhtikuun lopulle? Sää silloin Sisiliassa on verrattavissa Suomen kesään.

Baglio, eli aito sisilialainen aatelistalo Donna Franca on mittavassa restauroinnissa muutettu upeaksi relaishotelliksi, joka on täysin toimiva luomuviinitila. Viininkorjuuaikaan

asiakkaat pääsevät seuraamaan vendemmiaa, eli rypäleen tietä taivaallisen hyväksi viiniksi. Donna Francassa on 14 huonetta ja yksi sviitti, hinnat alk. 115 eur/vrk riippuen sesongista. Useissa huoneissa on lisävuodemahdollisuus, joten majoituskapasiteetti lähentelee 40 vierasta. Kaikissa  huoneissa on ilmainen wifi, satelliitti TV sekä ilmastointi..Donna Francan tyylikkään ravintolan listalla on runsaat valikoimat tuoretta kalaa sekä muita paikallisia herkkuja.

Ravintola suosii lähiruokaa ja useat tuotteet tulevat omilta viljelyksiltä. Häämenu alkaen 85 eur/hlö + viinit. Kattaus on tyylikäs ja tuolit ovat huputettu valkoisella kankaalla.

 

Baglio Donna Franca sijaitsee Trapanin ja Marsalan välisellä viinitiellä, jossa on useita muitakin viini- ja oliiviöljytiloja. Matkaa Trapanin lentokentälle ja vihkipaikalle Marsalaan on 10 km. Upein vihkipaikka on Ericen linnassa, johon noin 45 min automatka. Parhaimmat

rannat löytyvät noin 15 km päästä Lido Signorinosta, joka sijaitsee Marsalan eteläpuolella. Sisilian kuuluisa suolatie kulkee merenrantatietä Marsalasta Trapaniin. Siellä voi seurata kuinka paikalliset haihduttavat merivedestä suolaa samalla tekniikalla kuin antiikin kreikkalaiset.

Muut etäisyydet: Marsala 10 km, lentokenttä(Birgi, Trapani) 10 km, Erice 37 km, Trapani 22 km

 

VIHKIMINEN: CARMINEN LUOSTARIN SISÄPIHALLA

Vihkiminen entisessä Carminen luostarissa on mieleenpainuva kokemus. Marsalan kunnan väki on aidosti iloinen saadessaan suomalaisia vieraita heille.

Kaikki toimii hienosti ja ihmiset ovat todella ystävällisiä. Vihkimisen musiikkiin kannattaa satsata esim. viulistin verran. Se luo taianomaisen tunnelman jyhkeään kaariholveilla reunustettuun sisäpihaan.

YHTEENVETO VIHKIMINEN MARSALA JA JUHLAT BAGLIO DONNA FRANCA:

Toscanan Tuulen hääpalvelut 2400 EUR (täyden palvelun paketti 2018 )

Hääruokailu alk. 85 EUR/hlö

viinit, alk. 10 EUR/pullo

hääkampaus ja meikki koevedoksineen noin 400 EUR

hääkimppu: noin 100 EUR (+ muut kukat???)

siviilivihkiminen 375 EUR (Convento di Carmine, Marsala)

Viulisti vihkitilaisuuteen + aperitiiveille : 300 eur

majoitus alk. 115 EUR/ 2 hh huone/vrk +lennot ja vuokra-auto tai yhteiskuljetus kentältä.

 

Marsalan ja Trapanin kaupungit ovat siistejä ja kauniita sisilialaisia kaupunkeja. Ruoka on taivaallista mihin tahansa menetkin syömään. Jos ravintolan edessä on kyltti ”cous cous” se tarkoittaa että tänään on saatavilla tuoreesta kalasta tehtyä cous cousia. Sisilian matkan yksi kohokohdista onkin päästä nauttimaan tätä paikallista ruokaa. Itse ihastuin niin tähän kulinaariseen nautintoon, että päätin ottaa selvää mistä saa alueen parhaan cous cousin. Valintani oli La Marinara, Porta Garibaldi, Marsala. Täydellisesti annokseen sopii paikallinen valkoviini Grillo. Kaiken tämän kruunaa vielä se että marraskuussa Sisiliassa voi vielä syödä ulkona. Näistä asioista ammennetaan Suomen kaamosta varten😊

 

Kaikki ei ole kaunista Sisiliassakaan.. Periferiat ovat paikoin todella epäsiistejä. Kokonaisia roskapusseja on heitetty tienvarsille jopa meren läheisyydessä. Siiellä ne varmasti odottavat seuraavan sesongin alkua jolloin kunta päättää tehdä asialle jotain. Turistit eivät tule jos tienvarsia ei siivota, sen tietävät paikallisetkin. Jos päättää mennä Sisiliaan sesongin ulkopuolella, niin tämä on hyvä ottaa huomioon. Baglio Donna Franca on loistava valinta. Kaikki siellä on niin kaunista ja siistiä. Henkilökunta ja omistajaperhe ovat huippuja, ruoka ja viini taivaallista. Viinitilan isäntä on tehnyt urotyön ja pelastanut antiikkisen paikallisen viinin. Hän on kerännyt seudun kaikki ”vino Perpetuo”-tynnyrit ja säilyttää nyt niitä omassa kellarissaan ja täten on pelastanut tämän tuotteen joutumasta unohduksiin. Jään jännityksellä seuraamaan mitä tulevaisuus tuo.. Viinielämystä kannattaa jatkaa tutustumalla Florion historialliseen viinikellariin Marsalan keskustassa. Se onkin sitten jo tarina erikseen😊

-Mari-

 

 

 

 


Torstai, Lokakuu 5, 2017, 14:02 | Ei kommentteja »

Foto: Gianni CoppolaSorrento, Foto: Gianni CoppolaValokuvaaja Gianni Coppola

Jo aikoja sitten päätin, että jos joskus menisin naimisiin, se tapahtuisi Italiassa, Toscanan maaseudulla, pienellä porukalla, yksinkertaisesti. Hyvää ruokaa, juomaa ja seuraa. Prinssi sitten löytyikin vuosia sitten ja kohtuullisen helposti sain sulhon ylipuhuttua Italian matkalle. Tosin siinä vaiheessa sulhanen ei vielä tiennyt matkaan liittyvää lisäbonusta, nimittäin vihkimistä! :D Puhetta naimisiinmenosta oli toki ollut jo hyvän aikaa, mutta omistanhan hämäläisen miehen ja jos olisin jäänyt odottelemaan enkä itse tarttunut toimeen, olisin ehkä ehtinyt kuolla vanhuuteen ennen ”papin aamenta”.

Tunnen Toscanan Tuulen Marin henkilökohtaisesti vuosikymmenten (apua, onko siitä jo niin kauan?) takaa yhteisiltä Italian ajoilta ja olisi ollut hullua jättää käyttämättä tälläinen mahdollisuus, kun se tarjottimella eteen kannetaan! 
Marin kanssa aloimme punoa juonia ja keskustella toiveista juhlan suhteen. Paikaksi valikoitui Toscanan sijaan aurinkoinen Sorrento. Etelä-Italia on vielä  astetta eläväisempi kuin Toscana ja jo sinällään elämys. Tiesin tasantarkkaan mitä en halua. En kermakakkumekkoa, en edes kermakakkua, en hääkimppua,en mitään pompöösiä meininkiä, vaan rennot juhlat!
Majoituksen varasimme Sorrenton yläpuolelta vuoristosta, sympaattisesta Sant Agatan kylästä, tärkein kriteeri majoitusta varattessa oli, että hotellissa on uima-allas, koska matkassa oli myös lapsia. Ystävämmekin majoittuivat samaan hotelliin (Jaccarino) ja näin oli kaikinpuolin helppo viettää mukavaa lomaa yhdessä. Hotelli oli lähellä kylän keskustaa ja sieltä löytyi useita ravintoloita, pienia kauppoja ja tietysti se jäätelöbaari! Ja kesän kuumimpina päivinä vuoristossa oli mukavampi olla, kuin Sorrenton paahteessa ja tungoksessa.
Vihkiminen tapahtui Sorrentossa, ihanassa, elokuvistakin tutussa vanhassa luostarissa (Chiostro di San Francesco). Ajattelin ostaa matkalla vihkitilaisuuteen kukkasen itselleni ja tyttärelleni, mutta kukkakauppa olikin kiinni. Nappasin luostarin pihalta pelakuun oksat ja laitoimme ne hiuksiimme. Nessun problema! Ruokapaikkaa emme halunnut etukäteen varata, vaan kävimme eri paikoissa syömässä ja päädyimme rustiikkiseen puutarharavintolaan pikku kylästämme. Tarjoilija järjesti meille pitkän pöydän ja toi kynttilät valaisemaan hämärtyvää iltaa Tarantellan soidessa taustalla. Che bella serata!
Ja kun Italiassa ollaan, kaikki ei tietysti mene ihan putkeen. Morsian nimittäin nuortui paikallisen viranomaisen toimesta 8 vuotta! No Mari hoiti asian rautaisella ammattitaidolla kuntoon ja taas ollaan lähempänä eläkeikää ;)
 Something old(morsian), something new, something stolen(pelakuut) and nothing blue…
Ja kyllä, sulhanenkin sai tietää aikeistani hyvissä ajoin, eikä edes karkuun lähtenyt ;)

Plussapuolia:
Mahtava wedding planner <3
Ruoka ja vielä kerran ruoka!
Italialainen elämänmeno!
Lämpö ja aurinko!
Lasten mielestä hyvä ruoka ja uiminen oli parasta.


Miinuksia:
Ei ole :)

 

Kiitos Toscanan Tuuli omannäköisestä ja ikimuistoisesta juhlasta, päivä oli täydellinen!


-Mari ja Jukka


Torstai, Lokakuu 5, 2017, 13:54 | Ei kommentteja »

Vilkas hääkausi huipentui Maijun ja Juhon lokakuisiin häihin syyslomaviikolla Toscanassa. Sää oli oikein suotuisa ja hääseurue sai paistatella 23 asteen lämmössä samaan aikaan kun Suomeen satoi ensilumi. 

Ensi vuosi 2018 on huiman kasvun vuosi. Toscanan Tuulen kasvuprosentti on 40%. Asiakastyytyväisyys ja pitkäjänteinen työ on tuottanut tulosta. Kiitos teille ihanat hääparit, jotka olette luottaneet meihin. Poimin tähän muutamia asiakaskommentteja:

 

Minna ja Mari, isot kiitokset teille molemmille, kaikki oli aivan Häät Monteriggionissa toukokuu 2017. foto: Andrea Sampolitäydellistä. Monteriggioni oli paikkana ihanampi mitä osasimme edes odottaa ja maisemat muureilta olivat upeat! Kaikki meni todella hyvin eikä oikeastaan keksitä mitään parannusehdotuksia tai puutteita. Kaupunkihäät ja illallinen ravintolassa oli oikein toimiva kokonaisuus meidän pienelle porukalle! Kiitos!   Kuva: Andrea Sampoli

-Vilho & Ella-

 

 

 Häät Toscanassa. Foto: Justine RussoOlen todella iloinen, että valitsimme Toscanan Tuulen avuksi häiden järjestämiseen. Mari osasi alusta asti vastata kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin ja osasi myös suositella juuri meidän toiveitamme vastaavaa paikkaa häitä varten. Kuva: Justin Russo

-Sofia & Juuso-

 

 

La Concan talot ylittivät odotukset, kuvat eivät anna niille oikeutta. Talot ja fasiliteetit olivat siis huippuluokkaa ja omistaja perheineen ihan mahtavia tyyppejä:) Kaiken kaikkiaan upea viikko ja siitä kiitos Teille Mari ja Minna.  

-Paula & Tuomas -

 

 

 

Hyvää tuulta Toscanasta! Häät Gardalla. Heinäkuuu 2017. Foto: Enrico&EleonoraToscanan Tuuli on hyvän ja rennon fiiliksen häitä haluaville. Hääsuunnittelija on täysin kaksikielinen, osaava ja aurinkoinen. Stressi on tuntematon käsite ja kaikkiin kysymyksiin saa aina vastauksen. Vieraat viihtyivät "häämatkalla" niin hyvin, että kaikki olisivat tahtoneet jäädä Gardajärven Villa Andreisille asumaan :D  Kuva: Enrico&Eleonora

-Marjaana & Kari -   

 

 

 


Keskiviikko, Syyskuu 27, 2017, 13:46 | Ei kommentteja »

Campidoglion aukiolla. Kuva: Rochelle CheeverCampidoglion upea punainen sali on arvokas siviilivihkipaikka.

Häät Campidogliolla Roomassa 11.9.2016 / kuvat: Rochelle Cheever

 

Turkulainen pariskunta tuli Roomaan samalla lennolla kanssani. He olivat kahdestaan liikenteessä. Varsinaiset hääjuhlat vietettäisiin sitten Suomessa myöhemmin syksyllä. Kutsut lähti postiin lentokentältä. Heti Roomaan päästyäni suuntasin hoitamaan byrokratian kiemurat. Roomassa oli erilainen käytäntö kuin muissa kunnissa tähän saakka. Hääpari pystyi delegoimaan minut hoitamaan paperiasiansa ilman että heidän tarvitsi olla itse paikan päällä. Riitti tosiaan että ilmestyivät itse vihkimiseen kuitenkin:)

 

Hääpäivän aamu valkeni puolipilvisenä. Valokuvaaja Rochelle Cheever toivoi pilvistä säätä, kuulemma silloin tulee parhaat kuvat. Suomalainen kampaaja-meikkaajalahjakkuus Janita Helova on tullut tälläämään morsianta jo aamusta. Selvät on sävelet, edellisenä päivänä on tehty koekampaus ja -meikkaus, joten ei tarvitse jännittää lopputulosta. Kaikki muu on valmista, vain todistajat puuttuvat...  Wedding Planner (allekirjoittanut) on luvannut hommata ne... Kaupungin virkailijan mukaan sellaiset saa lennosta Punaisen Salin edustalta Campidoglion Piazzalta. Tämä osoittautuikin yllättävän vaikeaksi hommaksi.. Piazza oli tietenkin täynnä turisteja ja hääjuhlavieraita. Salissa nimittäin vihitään pariskuntia puolen tunnin välein perjantaista sunnuntaihin. Kieltäviä vastauksia oli monenmoisia, pääosin italialaisilla turisteilla oli kiire seuraavaan kohteeseen, kellä puuttui dokumentti, joku oli häävieraana itsekin toisissa häissä... Kunnes vihdoin löysin ihanan sisilialais-roomalaisen pariskunnan, jotka olivat tulleet itsekin fiilistelemään omaa hääpäiväänsä paikan päälle. Kävi ilmi että heidät oli vihitty samassa salissa lähes 15 vuotta sitten. Siinä kohtaa meni kylmät väreet.. kaikella on tarkoituksensa. Olisimmeko voineet löytää paremppia todistajia? Kysyin heidän yhteystietojaan valokuvan lähettämistä varten niin tuli ilmi myös, että molemmat ovat muusikoita ja soittavat viulua ja huilua. Näin niitä kontakteja syntyy. Kenties seuraavissa suomalaishäissä on muusikoina juuri tämä ihana pariskunta:)

 

Campidoglion punainen sali on kerrassaan upea. Paikka on kuitenkin suhteellisen pieni, joten tunnelma pysyi hyvin intiiminä. Häämarssi alkoi soida ja Jussi talutti morsiamensa sisään. Vihkiminen on rento siviililakipylälöistä huolimatta ja tunnelma erittäin lämmin. Vihkijä jopa vitsailee sulhasen vastauksen kuultuaan että ”vastasiko hän varmasti kyllä?” Sana ”tahdon” ei vissiin niin vakuuttanut:)

 

Vihkimisen jälkeen lähdemme taitavan valokuvaajan Rochelle Cheeverin kanssa kiertelemään. Puitteet ovat hienot, sulhanen komea ja morsian suorastaan säteilevän kaunis... Onnea Jussi ja Kati:)

-Mari-


Perjantai, Huhtikuu 28, 2017, 11:20 | Ei kommentteja »

Vihkimisen jälkeen valokuvaus Monteriggionin muureilla

Monteriggionin pikkuruisessa kylässä juhlittiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa Toscanan Tuulen järjestämia suomalaisia häitä. Tämä muurien ympäröimä kylä on varmasti yksi pittoreskeimmistä paikoista Toscanassa ja sen ympärillä avautuva maaseutu tarjoaa upeita kuvauskohteita. Itselleni oli erityisen mieluisaa hoitaa hääjärjestelyjä Monteriggionissa, sain kerrankin liikkua ihan kotikulmilla ja huristella jokapäiväisiä reittejä, navigaattoria ei tällä kertaa tarvittu!

Ella ja Vilho olivat valinneet Sienan keskustassa olevan hotellin majapaikakseen ja siellä majoittuivat myös vieraat. Pieni ja intiimi hääseurue vietti Sienassa vain muutaman päivän yhdessä, joten aivan bussiaseman vierässä oleva keskustahotelli tarjosi parhaan vaihtoehdon ilman autoa liikuttaessa: ravintolat, kaupat ja kampaaja olivat lähellä.

Hääpaikaksi he kuitenkin halusivat ripauksen Toscanan maaseutua ja pikkubussi kuljettikin vieraat läheiseen Monteriggionin pikkukylään, jossa siviilivihkiseremonia suoritettiin. Tunnelma oli pienellä vierasjoukolla lämmin ja mutkaton ja hääpaikka ulkosalla kylän keskellä antoi mahdollisuuden ihailla maisiamia. Pieni mutka meinasi tulla matkaan kun morsianta odotellessa sulhasen ihka uudesta smokista irtosi nappi! Onneksi löytyi näppärä ompelusetti morsiamen varalaukusta ja ompelin napin nopeasti paikoilleen. Kaikkeen sitä saa varautua!

Lyhyen seremonian jälkeen hääseurue siirtyi kylän piazzalla olevan ravintolan ulkopöytään nauttimaan pientä suolaista ja nostamaan onnittelumaljoja.

Hääpari kommentoi jälkikäteen Monteriggionin valintaa näin:
”Monteriggioni oli paikkana ihanampi mitä osasimme edes odottaa ja maisemat muureilta olivat upeat! Toki meillä kävi hyvä tuuri sään kanssa, mutta riskin ottaminen ulkovihkimisen kanssa kannatti, se oli kuitenkin vähän spesiaalimpi juttu. Onnittelumaljat piazzalla olivat myös todella kivat …. Vieraat kehuivat paluumatkan maisemareittivalintaa ja oli itseasiassa kiva, että vihkimen oli Sienan ulkopuolella, suosittelemme lämpimästi Monteriggionia vihkipaikaksi Sienan kunnantalon sijasta. Puolen tunnin matkaa ei kannata pelästyä.”

Varsinainen hääillallinen oli varattu Sienan keskustan ravintolasta. Ravintolan valinta tehtiin jo hyvissä ajoin talvella, hääparilla oli toiveissa fine dining -illallinen Michelin-tason paikassa. Pienelle porukalle ravintolaillallinen on usein helpompi valinta catering-palvelun sijaan varsinkin kaupunkihäissä.


Ravintolankin valinta osui nappiin, kuten hääparin kommenteista voi todeta:
”Olimme myös TODELLA tyytyväisi PorriOneen: Ruoka oli juuri sellaista mitä halusimme, hienostuneita, ei liian kokeilevia tai outoja annoksia, jotka olivat myös varsin italialaisia. Palvelu oli äärimmäisen ystävällistä ja ammattimaista. Suosittelemme PorriOnea lämpimästi fine diningin ystäville.”

Kuvaajana toimi ammattitaitoinen Andrea Sampoli avustajansa kanssa. Hääpari oli halunnut satsata laadukkaisiin hääkuviin ja Andrea olikin pariskunnan mukana koko päivän, seuraten ensin morsiamen ja sitten sulhasen valmistautumista hotellilla, sitten vihkitoimitus Monteriggionissa ja sen jälkeen potrettikuvia hääparista ja vieraista eri paikoissa sekä kylässa että maaseudulla matkalla takaisin Sienaan. Tuuli hulmutti morsiamen huntua muurilla kun pariskunta käveli käsi kädessä toisiaan katsellen. Kuvista huokuu hääpäivän lämmin ja välitön tunnelma, kaunis pari kauniissa maisemissa!

Minna

Kuvat: Andrea Sampoli

Tunnelmia videolla


info (@) toscanantuuli.com
Copyright (c)2017, All Rights Reserved. Toscanan Tuuli
Foto: Weddingmovie , Foto Gierre, Cuori&Cuoricini, 
Enrico&Eleonora, Andrea Sampoli, Sale & Pepe Wedding Stories, 
Satu Hart, Rochelle Cheever, Gianni Coppola