Perjantai, Tammikuu 4, 2019, 12:12 | Ei kommentteja »

Vihkijä ja dokumentit valmiina siviilivihkimiseenHääkattaus ClubillaWedding cake

Lokakuu on vielä mitä mainioin hääkuukausi Italiassa, varsinkin jos valitsee eteläisen Italian. Jenny ja Kai vihittiin avioliittoon San Francescon luostarin sisäpihalla Sorrentossa 6.10.2018. Seremonia oli ihana ja meni kyllä tunteisiin. Juhlat järjestimme läheisellä Clubilla, jossa illallinen pitkän kaavan mukaan ja lopuksi häätanssin jälkeen bileet DJ:n johdolla.

Järjestelyissä tuli vähän hienosäätöä. mm. kampaajalla ei ollut näppäryyttä hiusten letityksessä, eikä hänellä ollut tarpeeksi järeää ainetta pitämään suomalaishiuksen muodossa. Kaasolla oli onneksi suoristusrauta mukana ja aperitiivipaikassa saatiin morsiamen kutreihin vähän lisää kiharaa. Taidankin muuten ottaa ensi kertoja varten ihan oman kampausnesteen mukaan.. Meikistä tuli todella mieletön. Tosin mukaan tulleen huulipunan väri olikin väärä, mutta onneksi huomasimme sen ajoissa ja kipaisin sen vaihtamassa oikeaan. Muutoin päivä oli huikea kaikenkaikkiaan.

Pääset Jennyn ja Kain häätunnelmiin tällä videolla:

Jennyn ja Kain häät Sorrentossa / Videomaker: Oona Seppänen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tiistai, Marraskuu 27, 2018, 18:10 | Ei kommentteja »

Häävuosi 2018 on loppusuoralla. Alkusyksy on ollut meille wedding plannereille erittäin kiireinen ja antoisa. Jokaiset häät ovat olleet todellakin hääparin itsensä näköiset ja siksi kovin erilaisia. Tänä vuonna perinteisen siviilivihkimisen rinnalle on tullut voimakkaasti myös symbolinen seremonia. Silloin seremoniamestarina on yleensä hääparille rakas henkilö, joka voi olla veli, kummisetä, isä jne..

Haluan antaa häitä suunnitteleville vinkkejä millaisia häitä on mahdollisuus toteuttaa esimerkiksi Toscanassa. Siksipä kerron muutamilla sanoilla jotain näistä häistä.

Wedding Planner Minna Kannisto / Toscanan TuuliHääpari Heli & Pyry

 

 

 

 

 

6.8.2018 Heli ja Pyry

-Siviilivihkiminen Casseron puisto Castiglion Fiorentino.

-Hääjuhlat ja majoitus Fattoria Le Giare, Cortona.

-Vieraita 25 hlöä

Heli ja Pyry tekivät järkevän ratkaisun ja varasivat tilavan villan johon koko hääseurue saatiin myös majoitettua. Varasimme myös luotto-cateringin paikalle tarjoilemaan häämenu. Hääpari halusi kattaukseen omaa persoonallista ilmettä, joten he hankkivat itse harmaat pöytäliinat, valosarjan ja kynttilät. Nämä voi myös vuokrata paikan päältä, mutta kustannus on suuri, pelkät valot voivat maksaa 350 eurosta 1300 euroon riippueen paljonko niitä tarvitaan, eli mikä on seurueen koko. Pieneen kattaukseen yksittäiset Ikean valosarjat toimivat loistavasti. Tuoleiksi valitsimme perinteiset toscanalaiset ilman valkeita huppuja. Lopputulos oli juuri se mitä lähdettiin hakemaan. Pisteenä iin päälle valkoiset helium-pallot, jotka tilasimme paikan päältä.

Musiikki: Vihkitilaisuudessa viulu ja hääjuhlaan vuokrasimme erillisen äänentoiston.

Hääparin kommenteja: ” Hääpäivä oli hikinen, mutta ihana ja parasta koko hommassa oli myös se, että saimme viettää aikaa ystäviemme kanssa koko viikon altaalla lilluen ja yhteisistä illallisista nauttien. Kiitos vielä järkkäilyistä sinulle ja Minnalle! ”

 

 

30.8.2018 Anna ja Joakim

symbolinen vihkiseremonia, hääjuhlat sekä majoitus viinitila Del Colle, Trequanda

-vieraita 54 hlöä

Anna ja Joakim ajattelivat alkuun  järjestää virallisen siviilivihkimisen Trequandan kunnantalolla, mutta nähtyään kuvat kunnantalon salista ja kuultuaan hinnan (500 eur) he kallistuivat symbolisen vihkimisen puoleen kauniilla panoramalaikalla juhlapaikassa Del Collessa.

HUOM: Nyt muutoksena vuodelle 2019 :Trequandan kunta on päättänyt lisätä siviilivihkipaikkoja ja yllätys yllätys, yksi näistä paikoista on juuri tämä Fattoria Del Colle. Hääsuunnittelija ei voi olla muuta kuin tyytyväinen. Del Collesta on maisemat 360 asteisesti läheisille Crete Senesen kukkuloille. Postikorttimaisemat… aah…

Tämä vihkiminen olikin varsin mielenkiintoinen, sillä meidän Minna luki sen ruotsiksi. On se Minna vaan kova mimmi, tämmöinenkin taipui ihan suit sait kouluruotsilla😊 Vihkimisen musiikista vastasi Lucia viululla.

Hääjuhlien puitteet Del Collessa on ihan mahtavat. Majoittumaan mahtuivat kaikki 54 vierasta. Vuodepaikkoja olisi ollut lähes tuplasti enemmänkin. Chef Nicola tiimeineen hoitaa tarjoilut ammmattilaisen tavoin. Kaikki sujui täydellisesti ja sää suosi. Hääparia ihmetytti hieman SIAE, joka on tekijänoikeusvero (350 eur), mikäli illallisen jälkeen tanssitaan. Myös soittolista tulee toimittaa valvovalle viranomaiselle. Tämä vero on syytä ottaa huomioon budjetissa.

 

1.9.2018 Suvi ja Mads, symbolinen vihkiseremonia ja hääjuhlat viinitila Del Colle, Trequanda

vieraita: 20 hlöä

Suomalais-norjalainen intiimi hääjuhla Del Collen viinitilalla. Avioliiton siunauksen toimitti norjalainen pappi, joka oli lennätetty paikalle Norjasta. Vihkimisen ja aperitiivien musiikista vastasi Lucia viululla. Aperitiivit nautitiin uima-altailla ihaillen upeaa Crete Senesen kumpuilevia kukkuloita. Illallinen oli katettu viinitilan ravintolaan ja hääkakku leikattiin taikametsässä, joka oli jo valmiiksi valaistu valosarjoilla. Näistä valoista ei tule lisähintaa, vaan ne ovat jo valmiina olemassa.

 

10.9.2018 Sanna ja Antti

siviilivihkiminen: Sansepolcron kaupungintalon sisäpihalla.

hääjuhlat: Villa Santarsan pihamaalla

majoitus: Villat Santarsa ja Vallorsaia

vieraita: 57 aikusta + 6 lasta

Antin ja Sannan kanssa tavattiin muuutaman kerran Järvenpään toimistolla ja viimehetken viilaukset tehtiin skypen välityksellä, koska hääparille tuli muutto Saksaan juuri muutamia kuukausia ennen häitä. Kaksi isoa villaa Sansepolcron kukkuloilta oli varattuna noin vuosi ennen häitä. Saimme majoitettua lähes kaikki vieraat näihin vierekkäisiin villoihin.

Siviilivihkiminen järjestettiin Sansepolcron kaupungintalon ihanalla sisäpihalla. Viulisti Lucia soitti vihkimisen kappaleet elegantilla tyylillään, joka ei jätä ketään kylmäksi. Se fiilis kun hääpari astelee jyhkeästä portista avioparina ulos ja vieraat hurraavat.  Se on maljan nostamiseen paras hetki. Järjestimme hääparille ja vieraille onnenmaljat kaupungintalon eteen.

Morsiamen hyvä ystävä on tankotanssin Suomen mestari ja hän halusi esittää häävieraille näytöksen. Meidän Minna teki kartoituskierroksen ja löysi Arezzon tanssikoulusta sopivan tangon vuokralle tätä tilaisuutta varten. Esitys sattuikin juuri sopivasti auringonlaskun aikaan ja oli varmasti sanoinkuvaamaton kokemus kaikille.

Häiden jälkeen hääpari halusi hieman ohjelmaa vieraille, joten järjestimme loppuviikolle viinitilakierroksen kauniille La Buccia Neran viinitilalle sekä samalle iltapäivälle retken Sienaan. Tämä osoittautuikin suosituksi, sillä yli 40 vierasta oli retkellä mukana.

Hääparin kommentteja: ” Meillä oli mitä ihanimmat häät. Suuri kiitos että ne onnistuivat juuri näin. Monesti olen tässä miettinyt että miten se olikaan mahdollista että kaikki olikin niin täydellistä. 😍😍😍

 

14.9.2018 Tiina ja Sami

siviilivihkiminen Lucignanon kaupungintalolla

hääjuhlat ja majoitus: Le Caselle, Lucignano

vieraita: 11 hlöä

Lucignanon kylä on ihan täydellinen pieni kaupunki, jonka kaupungintalolla on aivan upeat freskoin koristeltu vihkisali. Tämä on osuva valinta kun hääseurue on pieni. Tila on sopivan intiimi. Lucignano tarjoaa myös monipuolisen kuvausmiljöön kapeine kujiineen ja kukkulamaisemineen. Meillä olikin huipputiimi valokuvaajasta floristiin, kondiittoriin ja kampaajaan toteuttamassa näitä pieniä häitä. Le Casellen ravintola oli auki myös muille asiakkaille, mutta hääseurueelle järjestyi oma privaatti alue puutarhasta. Paikan voi varata myös yksinoikeudella hääseurueelle, tällöin neuvottelemme könttähinnan paikan vuokrasta ja illallisesta. Tällöin ravintola on kiinni ulkopuolisille. Isossa puutarhassa on tilaa juhlia myös isomman seurueen voimin.


Perjantai, Marraskuu 16, 2018, 13:05 | Ei kommentteja »

Niin upea pari ja aivan huikeat hääjuhlat keskellä kauneinta Toscanaa. Oli ilo olla järjestämässä tätä rakkauden juhlaa...

Tässä linkki syyskuun 2018 morsiamen Lauran blogiin, joka täynnä ihania hääkuvia:

https://bylauralinna.blogspot.com/2018/10/haat-toscanassa.html?m=1&fbclid=IwAR2iBHpMxPMHN1sVR2Pv2Jw5xH9Ytwo9MdzOJ8XxnejlwnlxQ_qb9Jqqij8

 


Maanantai, Marraskuu 5, 2018, 14:22 | Ei kommentteja »

Elokuun kuumat ja tunteikkaat häät Toscanan maaseudulla, klikkaa Helin blogi tästä:

www.limeandlipstick.com/blog/2018/10/25/haat-toscanan-auringon-alla

Heli ja Pyry, elokuu 2018 Fattoria Le Giare, Cortona. Foto: Jukka Koivukoski

 


Torstai, Lokakuu 25, 2018, 13:08 | Ei kommentteja »

Huh, kiireinen hääsesonki takana ja huomaan ettei yhtään blogikirjoitusta koko kesältä.. Nyt talven aikana täytyy palata muistelemaan kesän häitä, joten perästä kuuluu.

Tämä vuosi on ollut kaiken kaikkiaan aivan super. Ennätysmäärä ihania pareja, jotka valitsivat meidät hääsuunnittelijaksi. Liikuttuneena sanon kiitos❤. Vuosi huipentui 20.10. Bracciano-järven maisemissa kun Suvi ja Petteri sanoivat toisilleen tahdon parikymmenhenkisen vierasjoukon edessä. Nämä häät olivat ainutlaatuiset myös siksi että Manzianan kunnasta vihkijä tuli villalle vihkimään. Saimme siis kaiken mitä toivoimme: siviilivihkimisen, aperitiivit, hääillallisen ja vielä koko seurueen majoituksen kaikki samassa paikassa hulppeassa Villa Clodiassa huikeiden maisemien ympäröiminä. Hääjärjestäjänä annan täyden kympin Villan henkilökunnalle ja varsinkin sen isännälle hurmaavalle Leonardolle, jonka kanssa saumaton yhteistyö tuotti toivotun tuloksen. Vuoden viimeisistä häistä vielä myöhemmin lisää kunnon reportaasin muodossa.

Hääviikonlopun jälkeen suuntasin vielä Toscanaan Buccellettin perheen kutsuvierastilaisuuteen. Heillä on Castiglion Fiorentinossa useita erikokoisia villoja, joista varsinkin yhden villakokonaisuuden korvamerkkasin meille täydelliseksi. 13 huonetta ja uima-allas parhaalla maisemapaikalla. Täydellinen siis 20-30 hengen hääseurueille. Buccellettin perhe oli kutsunut kymmenkunta wedding planneriä ympäri maailmaa tutustumaan heidän villoihin ja faciliteetteihin. Oli kunnia olla tässä joukossa. Tapahtumassa oli myös alueen yhteistyökumppanit, kuten floristit, cateringit, kampaajat ja meikkaajat. Myös kunnanjohtaja oli paikalla kertomassa upean uutisen: kunta on antanut vihkiluvat päärakennuksen puutarhaan, joten virallinen siviilivihkiminen on nyt mahdollista toteuttaa myös kunnan muurien ulkopuolella. Ihan huippua että tiukka byrokratia pikkuhiljaa taipuu nykyajan vaatimuksiin. Paljon siis uutta ensi  vuodelle tulossa. Sain myös loistavan uuden ja vielä suomalaisen yhteistyökumppanin villan välitys puolelta. Nyt on siis paljon uusia villa- ja juhlapaikkavaihtoehtoja Maggiore järveltä Sisiliaan. Olen niin niin innoissani. Nyt on aika pitää pienen pieni breikki ja nauttia perheestä ja huoltaa omaa parisuhdetta❤ Marraskuussa aloitetaan toden teolla suunnittelemaan vuoden 2019 häitä.

Kiitän ja niiaan❤

Rakkaudella, Mari

 Wedding Planner Mari Mattila