Hääpalvelut / varaukset: info@toscanantuuli.com


Vihkimiseen Italiassa on käytännössä kaksi tapaa:


SIVIILIVIHKIMINEN on suosituin, koska se on laillinen ja voimassa kaikkialla maailmassa. Kaupunki määrää vihkimiseen soveltuvan paikan, joka on yleensä historiallinen ja arvokas kaupungin talo, keskiaikainen linna, kaupungin muurein reunustama näköalaterassi tai kaunis puutarha. Vihkiminen kestää noin 20 minuuttia ja se tulkataan suomeksi Toscanan Tuulen Marin tai Minnan toimesta. Paikalle tarvitaan kaksi todistajaa. Vihkimistä voidaan räätälöidä oman näköiseksenne lisäämällä sopiviin kohtiin musiikkia, laulua tai vaikkapa runon. Joskus jopa itse pormestari saattaa innostua pitämään puheen hääparille. Vihkiminen on usein niin tunteikas tapahtuma, ettei kyyneleittä selviä kukaan – ei edes tulkki:) Hoidamme kaikki byrokratian puolestanne sekä ennen että jälkeen vihkimisen. Teidän tulee vain muistaa ottaa alkuperäiset asiakirjat (esteettömyystodistukset ja syntymätodistukset vakiolomakkeilla .) mukaan Italiaan. Ilman niitä siviilivihkimistä ei voida suorittaa. Saatte vihkijältä vihkitodistuksen, joka rekisteröidään kotikunnan maistraattiin. Mahdollinen nimenvaihdos tehdään myös tässä kohtaa.

SYMBOLINEN VIHKIMINEN on yleistynyt viime vuosina. Sillä ei ole lain voimaa, joten hääpari joutuu käymään käymään virallisesti vihillä omassa maistraatissa ennen Italiaan saapumistaan. Vihkiminen voidaan toimittaa missä tahansa hääparin valitsemassa paikassa, esim. vuokraamansa villan puutarhassa, upealla rannalla tai parhaimmalla näköalapaikalla. Symbolisen vihkimisen toimittaa usein hääparille rakas henkilö, esim. kummisetä tai yhteinen ystävä. Symbolisen vihkimisen kohdalla moni miettii että mikä hetki on oikeasti se jolloin sanon rakastamalleni ihmiselle ”tahdon”? Mikä päivä on oikeasti hääpäivä? Onko se silloin Suomessa maistraatissa, vaiko Italian auringon alla? Tämän takia virallinen siviilivihkiminen pitää kuitenkin pintansa. Lisäksi USKONNOLLINEN SIUNAUS on mahdollista ainoastaan mikäli teillä on oma pappi mukana. Italiassa on muutamia protestanttisia tai anglikaanisia kirkkoja, joissa siunaaminen on mahdollista. Myös joissakin vuokrattavissa villoissa on oma kappeli, jota voidaan käyttää tähän tarkoitukseen.

HENKILÖKOHTAINEN TAPAAMINEN: Mari tapaa hääparin jo suunnittelujen alkuvaiheessa. Tapaaminen voidaan hoitaan myös videopuhelun välityksellä ( esim. Teams ). Sen aikana käymme läpi erilaisia vaihtoehtoja, budjettia sekä tutustumme toisiimme. On tärkeää nähdä, että henkilökohtaiset kemiamme toimivat ja että pääsemme suunnittelemaan unelmienne päivää parhaalla mahdollisella tavalla. On ilo ja kunnia kulkea matkassanne häitänne edeltävän vuoden verran. Kun hääpäivän aika viimein tulee, niin tunnelataus on molemminpuolinen.

HÄÄPALVELUPAKETIT ovat osoittautuneet toimiviksi kokonaisuuksiksi. On olemassa karsittu versio, jos hääpari haluaa tehdä itse valmisteluja, sekä ”täyden palvelun paketti” kun haluaa stressittömät häät. On ensiarvoisen tärkeää, että pysytään budjetissa. Kilpailutamme palveluntarjoajat ja tarjoamme teille erilaisia vaihtoehtoja musiikkiin, kukkiin, kampauksiin ja hääillalliseen. Meillä on myös laaja kontaktiverkosto Italiassa ja osaamme suositella teille parhaat toimijat. Emme koskaan laskuta erikseen ylimääräisistä työtunneista. Palvelupaketit alkaen 1700 eur. 

HINNASTO 2022 / HÄÄPALVELUPAKETIT

INTIIMIT HÄÄT / 2-10 VIERASTA: 
1700 EUR (Toscana) / 2200 EUR (muu Italia) 
sisältää: 
 • vihkimisen varaus maistraattiin  
 • vihkiasiakirjojen tarkistus ja toimittaminen sähköisesti vihkikuntaan 1-2 kk ennen vihkimistä. HUOM: hääpari ottaa alkuperäiset asiakirjat mukaan Italiaan.
 • tulkkaukset kunnassa esteiden tutkinnassa ja tulkkaus itse vihkiseremoniassa (suomi-italia-suomi tai englanti – italia – englanti) 
 • hääpäivän aikataulutus
 • tulkin matka- ja kulukorvaukset Italiassa 
 • alv. 24% hääsuunnittelusta (varausmaksun osuus ) – muut alv 0% 
Hääsuunnittelija paikalla: 
Valmistelupäivänä ( vihkimistä edeltävä päivä) : tulkkaukset kunnassa  
Hääpäivänä: tulkkaukset vihkimisessä 
HUOM: Tämä paketti ainoastaan mikäli hääillallinen on ravintolassa tai itse hääjuhlaa ei ole. 


STRESSITÖN HÄÄPÄIVÄ / 11-50 VIERASTA: 
-Virallinen vihkiminen: 2700 EUR (Toscana) / 3200 EUR (muu Italia) 
-Symbolinen seremonia: 2400 EUR (Toscana) / 2900 EUR (muu Italia) 
sisältää edellisen paketin lisäksi: 
 • YKSI suunnittelupalaveri (tapaaminen tai videopuhelu)
 • juhlapaikasta, catering/ravintolasta ym.palveluista tarjouskyselyt (max 3 vaihtoehtoa) sekä valittujen palvelujen varaus hääpäiväksi
 • hääsuunnittelija tavoitettavissa meilitse ja puhelimitse varaushetkestä häiden jälkipuintiin asti
Hääsuunnittelija paikalla: 
Valmistelupäivänä ( 1-2 päivää ennen vihkimistä) : tulkkaukset kunnassa (mikäli siviilivihkiminen) 
Hääpäivänä: järjestelyvastuu. Hääsuunnittelija mukana hääpäivänä koordinoimassa cateringin, ym. palvelujen kanssa hääkakun leikkaukseen saakka (yht. noin 8 h).  


TÄYDEN PALVELUN HÄÄT / 10-150 VIERASTA: 
-Virallinen vihkiminen: 3700 EUR (Toscana) / 4200 EUR ( muu Italia) 
-Symbolinen seremonia: 3400 EUR (Toscana) / 3900 EUR ( muu Italia) 
sisältää: 1.(jos virallinen vihkiminen) ja 2. paketin lisäksi: 
 • toinen suunnittelupalaveri (tapaaminen tai videopuhelu)
 • kaikki kommunikointi palveluntuottajien kanssa
Hääsuunnittelija paikalla: 
Valmistelupäivänä ( 1-2 päivää ennen vihkimistä) : 4-5 tuntia tarpeen mukaan. Esim. tulkkaukset kunnassa mikäli siviilivihkiminen, koekampauksessa ja -meikissä käynti morsiamen kanssa. Hääpaikalla viime hetken brief liittyen kattaukseen, somistukseen ja palveluihin. Hääpäivän läpikäynti hääparin kanssa. 
Hääpäivänä: järjestelyvastuu. Hääsuunnittelija mukana hääpäivänä koordinoimassa cateringin, ym. palvelujen kanssa loppuillan partyn alkamiseen saakka (yht. noin 10 h). Hääsuunnittelija toimii tarvittaessa hääjuhlien seremoniamestarina. Puhelinpäivystys ongelmatilanteiden varalta klo 24 saakka.