Varausehdot

Varausehdot

Toscanan Tuuli Oy noudattaa Kuluttajaviraston yleisiä valmismatkaehtoja ryhmämatkoilla.

Yleiset valmismatkaehdot

Lisäksi sovellamme seuraavia lisä- ja erityisehtoja. Toscanan Tuulen matka alkaa ja päättyy kohdemaassa. Näissä ehdoissa matkasta puhuttaessa tarkoitetaan kohdemaassa tapahtuvaa toimintaa. Toscanan Tuuli ei myy lentoja.

1. Matkan varaus

Matkan varaus on molempia osapuolia sitova kun varausmaksu (30% palvelupaketin hinnasta, vähintään 100 eur) on maksettu. Maksamalla varausmaksun matkustaja hyväksyy valmismatkalain matkaehdot sekä Toscanan Tuulen lisä- ja erityisehdot.

2. Varaus- ja maksuehdot ryhmämatkat

Ryhmämatka tai kurssi toteutuu, kun minimi osallistujamäärä on täyttynyt. Minimi on määritelty jokaiselle ryhmälle erikseen. Esim. on metsästysmatkoissa 4 hlöä ja maalausmatkoissa 16 hlöä. Matkustaja voi varata itse lennot vasta sen jälkeen kun on saanut Toscanan Tuulelta vahvistuksen että matka varmasti toteutuu. Varaus vahvistetaan maksamalla 200 EUR laskua vastaan. Maksun vastaanotettuamme vahvistamme varauksen sähköpostitse. Loppumaksu laskutetaan matkan jälkeen.

3. Varaus- ja maksuehdot häät , majoitusvaraukset ja tulkkauspalvelut

Hää- ja tulkkauspalveluissa noudatetaan samoja varausehtoja. Maksut: varausvaiheessa maksetaan 30 % palvelupaketin hinnasta ja saldo 30 vrk ennen tapahtumaa tai sovitusti erissä. Maistraatti maksetaan yleensä saldon yhteydessä ja muut palvelut, kuten kampaaja, pitopalvelu, valokuvaaja jne paikan päällä suoraan palveluntarjoajalle. Majoitusvaraukset hoitaa Toscanan Tuuli ja varausmaksu 30 % maksetaan yleensä suoraan majoittajalle, riippuen kunkin majoituspaikan kanssa tehdystä sopimuksesta. Majoituksen saldo suoraan majapaikkaan loman alkaessa.

4. Vastuut

Matkustaja osallistuu omalla vastuullaan kaikkiin retkiin. Matkan aikana matkustajalla on oltava voimassa oleva henkilövahingot kattava matkavakuutus. Matkatavarat ovat aina matkustajan omalla vastuulla. Toscanan Tuuli ei ole vastuussa matkan aikana tarjotusta ruuasta, joka on kokonaan ravintoloiden vastuulla. Majoitus ja villavuokraus: Toscanan Tuuli on tarkistanut tarjoamiensa majoituspaikkojen tason. Villan varustelut, lämmitys, ilmastointi ym. lomaviikon aikana tarvittavat käytännön asiat asiakas hoitaa suoraan villan omistajan kanssa, kuten myös näistä edellisistä koituvat ylimääräiset maksut. Toscanan Tuuli vastaa ohjelman mukaisista maajärjestelyistä kohteessa.

5. Matkan peruutus

Matka tulee perua kirjallisesti. Peruutuksen voi lähettää sähköpostilla tai kirjeitse, jonka Toscanan Tuuli sitten vahvistaa.
a) Mikäli asiakas peruuttaa varausmaksulla vahvistetun palvelun (kurssi, maapalvelut ja hääpalvelut) viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, häneltä peritään kuluina 30 % matkan kokonaishinnasta. b) Mikäli matkustaja peruuttaa palvelun viimeistään 30 vrk ennen matkan alkua, Toscanan Tuuli perii 50 % palvelun kokonaishinnasta.
 c) Mikäli matkustaja peruuttaa palvelun 29-0 vrk ennen matkan alkua, Toscanan Tuuli perii 100 % matkan kokonaishinnasta.
 d) Jos Toscanan Tuuli joutuu peruuttamaan matkan odottamattomasta syystä vaikka matkan toteutuminen on vahvistettu, varausmaksu palautetaan ellei matkustaja halua siirtää varaustaan myöhemmälle ajankohdalle. Toscanan Tuuli ei ole lain ja ehtojen mukaan vastuussa force majeure -syistä aiheutuneista kustannuksista.

6. Lentoliput

a) Toscanan Tuuli ei myy lentolippuja. Annamme yleensä lentosuosituksen kullekin matkalle, mutta matkustaja vastaa itse lennon varaamisesta ja maksamisesta. Matkustaja voi siis varata lennon itse valitsemaltaan taholta. Matkustajan tulee varata lento vasta sen jälkeen kun Toscanan Tuuli on vahvistanut matkan toteutumisen sähköpostilla tai postitse. Mikäli matkustaja varaa lennon ennen vahvistusta ja matkaa ei toteuteta, Toscanan Tuuli ei vastaa kuluista joita mahdollisesti käyttämättä jäävä lento aiheuttaa. 
b) Toscanan Tuulen matkan virallinen alku- ja päätepiste on aina ensimmäisen ja viimeisen päivän hotelli tai kohdemaan ohjelman mukainen lentokenttä, jos Toscanan Tuuli järjestää meno-paluu lentokenttäkuljetukset.

7. Osanottajamäärä

Toscanan Tuulen matkojen ryhmien koko on yleensä 6-18. Mikäli osanottajia on alle kuusi tai alle matkaohjelmassa mainitun vähimmäismäärän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Mahdollisesta peruutuksesta ilmoitamme mahdollisimman pian, viimeistään 31 päivää ennen matkan alkua. Matkasta riippuen osallistujia voi olla myös alle 6 tai yli 18.

8. Mahdolliset muutokset

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Emme voi vastata matkan julkaisemisen jälkeen tulleista meistä riippumattomista muutoksista. Saatamme joutua korottamaan maapaketin hintaa tai muuttamaan matkaohjelmassa mainittuja lähtö- tai tuloaikoja tai vaihtamaan majapaikkaa. Majoituksen muuttuessa uusi majapaikka vastaa aina laadullisesti alkuperäistä.

Toivotamme matkailijoille iloista ja positiivista mieltä, Muistakaa: maassa maan tavalla. Italiassa näemme ja koemme aina enemmän kuin matkaohjelma antaa ymmärtää:)