Häät Roomassa kaksin (Keskiviikko, Syyskuu 27, 2017, 13:46)

campidogliojpg

campidogliosisjpg

Häät Campidogliolla Roomassa 11.9.2016 / kuvat: Rochelle Cheever

 

Turkulainen pariskunta tuli Roomaan samalla lennolla kanssani. He olivat kahdestaan liikenteessä. Varsinaiset hääjuhlat vietettäisiin sitten Suomessa myöhemmin syksyllä. Kutsut lähti postiin lentokentältä. Heti Roomaan päästyäni suuntasin hoitamaan byrokratian kiemurat. Roomassa oli erilainen käytäntö kuin muissa kunnissa tähän saakka. Hääpari pystyi delegoimaan minut hoitamaan paperiasiansa ilman että heidän tarvitsi olla itse paikan päällä. Riitti tosiaan että ilmestyivät itse vihkimiseen kuitenkin:)

 

Hääpäivän aamu valkeni puolipilvisenä. Valokuvaaja Rochelle Cheever toivoi pilvistä säätä, kuulemma silloin tulee parhaat kuvat. Suomalainen kampaaja-meikkaajalahjakkuus Janita Helova on tullut tälläämään morsianta jo aamusta. Selvät on sävelet, edellisenä päivänä on tehty koekampaus ja -meikkaus, joten ei tarvitse jännittää lopputulosta. Kaikki muu on valmista, vain todistajat puuttuvat... Wedding Planner (allekirjoittanut) on luvannut hommata ne... Kaupungin virkailijan mukaan sellaiset saa lennosta Punaisen Salin edustalta Campidoglion Piazzalta. Tämä osoittautuikin yllättävän vaikeaksi hommaksi.. Piazza oli tietenkin täynnä turisteja ja hääjuhlavieraita. Salissa nimittäin vihitään pariskuntia puolen tunnin välein perjantaista sunnuntaihin. Kieltäviä vastauksia oli monenmoisia, pääosin italialaisilla turisteilla oli kiire seuraavaan kohteeseen, kellä puuttui dokumentti, joku oli häävieraana itsekin toisissa häissä... Kunnes vihdoin löysin ihanan sisilialais-roomalaisen pariskunnan, jotka olivat tulleet itsekin fiilistelemään omaa hääpäiväänsä paikan päälle. Kävi ilmi että heidät oli vihitty samassa salissa lähes 15 vuotta sitten. Siinä kohtaa meni kylmät väreet.. kaikella on tarkoituksensa. Olisimmeko voineet löytää paremppia todistajia? Kysyin heidän yhteystietojaan valokuvan lähettämistä varten niin tuli ilmi myös, että molemmat ovat muusikoita ja soittavat viulua ja huilua. Näin niitä kontakteja syntyy. Kenties seuraavissa suomalaishäissä on muusikoina juuri tämä ihana pariskunta:)

 

Campidoglion punainen sali on kerrassaan upea. Paikka on kuitenkin suhteellisen pieni, joten tunnelma pysyi hyvin intiiminä. Häämarssi alkoi soida ja Jussi talutti morsiamensa sisään. Vihkiminen on rento siviililakipylälöistä huolimatta ja tunnelma erittäin lämmin. Vihkijä jopa vitsailee sulhasen vastauksen kuultuaan että ”vastasiko hän varmasti kyllä?” Sana ”tahdon” ei vissiin niin vakuuttanut:)

 

Vihkimisen jälkeen lähdemme taitavan valokuvaajan Rochelle Cheeverin kanssa kiertelemään. Puitteet ovat hienot, sulhanen komea ja morsian suorastaan säteilevän kaunis... Onnea Jussi ja Kati:)

-Mari-