HAASTEIDEN VUOSI TOI UUSIA TUULIA (Keskiviikko, Maaliskuu 24, 2021, 10:42)

Kukapa olisi uskonut vuosi sitten millaiset ajat meitä vielä odottaa? Toisaalta hyvä kun ei silloin tiedetty tätä kaikkea. Itse ainakin uskoin että kesään mennessä koko tauti olisi selätetty. Kuinka väärässä olinkaan... Kerron tässä vähän Toscanan Tuulen kuulumisia viime keväästä tähän kevääseen 2021.

Keväällä 2020 kun koronavirus iski päälle, niin luonnollisesti kaikki meidän 2020 häät siirtyivät yksitellen seuraavalle vuodelle. Yhdet ihanat häät saimme järjestää Suomessa Siuntion tunnelmallisessa Villa Störsvikissä. Hääpari halusi että pidetään sama idea kuin mitä meillä oli suunniteltuna Italiaan. Pieni intiimi vierasjoukko, useampi päivä yhdessäoloa, hyvää ruokaa ja juomaa. Tämä onnistui juuri kuten toivoimme ja @villastörsvik tarjosi tähän paitsi parhaat puitteet myös loistavaan tiimin tehdä yhteistyötä. Hääpari tilasi viinit Italiasta omalla etiketillä. Toiveiden mukaisen hääkakun loihti @festazannoni ja morsiamen unelmakimpun @floramore

20201016_151826jpg

20201016_151638jpg

20201016_145420jpg

20201016_152917jpg

20201017_104606jpg

20201017_104335jpg

Toscanan Tuuli kuului niiden onnekkaiden yritysten joukkoon, jotka saivat Business Finlandilta tukea yrityksen kehittämiseen korona-aikana. Me kehitimme palvelupaketteja kotimaahan. Matkustus tulee muuttumaan. Ajatus intiimeistä häistä vain lähimmmäisten kanssa, mutta ilman matkustamista kovinkaan kauas. Suomesta löytyy upeita kohteita, joissa voimme toteuttaa häät italialaiseen tyyliin, mutta suomalaisia palveluja hyödyntäen. Tämä edellinen kertomus on siitä oivallinen esimerkki.

Tämä vuosi 2021 on tuonut myös uusia siirtoja häärintamalla, tällä kertaa vuodelle 2022. Voiko kesällä 2021 viettää häitä? Sitä emme vielä pysty sanomaan.  

Olen toki ollut tiiviissä yhteydessä Toscanassa asuvan hääjärjestelijämme Minnan kanssa ja olemme miettineet häätilannetta yhdessä. Kuten vähän joka puolella on tällä hetkellä tilanne sen verran kriittinen korona-tartuntojen kannalta että on vaikea vielä sanoa mitään varmaa tulevasta kehityksestä. Italian hallitus tarkkailee tilanetta ja tekee säädöksiään vähän kerrallaan. Italian maakunnat on jaettu tartuntatilanteen mukaan keltaiseen, oranssiin ja punaiseen alueeseen ja tällä hetkellä Toscana on suurelta osin oranssia aluetta, jolla on voimassa osittaisia liikkumisrajoituksia, Minna kertoo. Tällä hetkellä ravintoloissa ei voi nauttia ateriaa paikanpäällä vaan voi vain hakea nouto annoksia, mutta toiveissa on että tähän tulisi pääsiäisen jälkeen muutos, olisi jo mukava päästä illastamaan välillä ravintolaan, Minna haikailee. Olemme siis optimistisia ja odotamme positiivista käännettä!

Elämä kulkee kuitenkin eteenpäin rajoituksineen myös Toscanassa ja kevät on jo pitkällä, hedelmäpuut täydessä kukassa ja luonto heräämässä kesään. Minna kertoo myös että ihmiset pitävät hyvin kiinni esimerkiksi maskien käytöstä ja käsihygieniasta. Kaupoissa ja kaikissa muissa suljetuissa tiloissa on tällä hetkellä maskipakko ja sitä kyllä noudatetaan hyvin tunnollisesti, joten kauppaan ei kannata yrittääkään ilman maskia! Italia on myös ollut melko tehokas rokotusten suhteen ja Minnakin on jo saanut ensimmäisen annoksen, joten eiköhän parempaan päin olla pikkuhiljaa menossa!

Koska korona-kurimus on rokottanut kovasti hääjärjestelyjä Italiassa, niin päätin keksiä uutta toimintaa tälle vuodelle. Olen helmikuusta lähtien italialaisen viinitila BUCCIA NERAN EXTRA NEITSYT OLIIVIÖLJYN lähettiläs Suomessa. Buccia Nera on perheyritys Toscanassa, joka on tuottanut omalla maatilallaan extra neitsyt oliiviöljyä jo 100 vuoden ajan. Olen päättänyt olla mukana heidän projektissaan levittää tietoa maailmalle EXTRA NEITSYT OLIIVIÖLJYSTÄ.

Miksi?

Olen syntynyt Suomessa, mutta parikymppisenä muutin Italiaan opiskelemaan ja jäin sille tielleni 20 vuodeksi. Näinä vuosina opin monia asioita italialaisesta keittiöstä, gastronomisista perinteistä ja eri alueiden tyypillisistä tuotteista. Olen oppinut myös tunnistamaan laadukkaat tuotteet, tuotannon tekniikat ja ruoan hyvää tekevät ominaisuudet.

Olen työskennellyt turismin parissa jo 14 vuoden ajan. Kiertelin Toscanan sydämessä viini- ja ruokaoppaana pienryhmien kanssa jo ennen kuin aloitin urani hääsuunnittelijana. Näiden reissujen maisemat ovat maalattu takaraivooni. Sukelsin keskelle aidointa italialaista ruoka- ja viinikulttuuria. Löysin myös upeita paikkoja niin lomailuun kuin hääjuhlien viettoonkin.

Monien matkojeni aikana minulla on ollut ilo tehdä yhteistyötä Buccia Neran kanssa. Buccia Nera on kolmen nuoren naisen luotsaama historiallinen, pitkät perinteet omaava luomu viinitila Toscanassa. Siskokset Alessia, Anastasia ja Roberta tuottavat viinin lisäksi erittäin korkealaatuista extra neitsyt oliiviöljyä, joka on myös BIO sertifikoitu.

Tämän vuoksi päätin tehdä yhteistyötä BUCCIA NERAn kanssa. Tavoitteenani on kasvattaa parhaimman extra neitsyt oliiviöljyn käyttöä Suomessa ja päästä kertomaan mahdollisimman monelle kaiken sen mitä tiedän sen ominaisuuksista, käytöstä sekä terveysvaikutuksista.

Italian vuosieni jälkeen olen kotiutunut Suomeen. Tämä mahdollistaa läheisen kanssakäymisen suomalaisten asiakkaideni kanssa. Voimme järjestää yhdessä tapahtumia tai vaikkapa oliivinkorjuumatkan Toscanaan - sitten kun se taas on turvallista. Sillä aikaa voidaan tuoda Italia lähemmäs meitä. Oliiviöljyn maistelu on kiva ja erilainen aloitus esim. illanistujaisille. Öljyn tilaaminen hoituu myös kätevästi kauttani ja saat sen noin viikon kuluessa kotiovellesi suoraan Italiasta.

Perustin oliiviöljyn ystäville Facebookiin suljetun ryhmän, johon kutsun sinut liittymään. Tätä kautta kuulet tapahtumista, saat vinkkejä oliiviöljyn käyttöön, pääset kokeilemaan uusia reseptejä, voit jakaa omia reseptejäsi, kuvia ym. kivaa. Mutta hienointa on se että pääset tosiaan tilaamaan erinomaista neitsyt oliiviöljyä suoraan viini- ja öljytilalta Toscanasta. Sinun ei edes tarvitse noutaa pakettia mistään, vaan tuotteet kuljetetaan kotiovellesi. Koska nyt ei pääse matkustamaan, niin Italia tulee kotiisi 

Tue suomalaista yrittäjää, että Toscanan Tuuli voi jatkossakin järjestää unohtumattomia tapahtumia Italiassa ja Suomessa. Samalla ilahdutat itseäsi ja ystäviäsi Toscanan mauilla. Tilauslomakkeen ja hinnaston saat laittamalla mulle meiliä: mari@buccianera.it

Liity ryhmään tästä linkistä:    https://www.facebook.com/groups/430877634699346

Toivotaan että jo tänä kesänä juhliminen ja matkustaminen olisi taas mahdollista. Me olemme valmiina heti kun maailmakin on. Pysytään siis terveinä ja otetaan päivittäiseen ruokavalioon neitsytoliiviöljy.

aurinkoista kevättä,

terkuin,

Mari

olioetichettaesternocopiajpg