Kesän rennoimmat häät helteisessä Sorrentossa (Torstai, Lokakuu 5, 2017, 14:02)

chiostrodisfrancescosorrentojpg

tornaasurrientojpg

foto_giannicoppola7_1595570612jpg

vihkipytjpg

Jo aikoja sitten päätin, että jos joskus menisin naimisiin, se tapahtuisi Italiassa, Toscanan maaseudulla, pienellä porukalla, yksinkertaisesti. Hyvää ruokaa, juomaa ja seuraa. Prinssi sitten löytyikin vuosia sitten ja kohtuullisen helposti sain sulhon ylipuhuttua Italian matkalle. Tosin siinä vaiheessa sulhanen ei vielä tiennyt matkaan liittyvää lisäbonusta, nimittäin vihkimistä! :D Puhetta naimisiinmenosta oli toki ollut jo hyvän aikaa, mutta omistanhan hämäläisen miehen ja jos olisin jäänyt odottelemaan enkä itse tarttunut toimeen, olisin ehkä ehtinyt kuolla vanhuuteen ennen ”papin aamenta”.

Tunnen Toscanan Tuulen Marin henkilökohtaisesti vuosikymmenten (apua, onko siitä jo niin kauan?) takaa yhteisiltä Italian ajoilta ja olisi ollut hullua jättää käyttämättä tälläinen mahdollisuus, kun se tarjottimella eteen kannetaan!
Marin kanssa aloimme punoa juonia ja keskustella toiveista juhlan suhteen. Paikaksi valikoitui Toscanan sijaan aurinkoinen Sorrento. Etelä-Italia on vielä astetta eläväisempi kuin Toscana ja jo sinällään elämys. Tiesin tasantarkkaan mitä en halua. En kermakakkumekkoa, en edes kermakakkua, en hääkimppua,en mitään pompöösiä meininkiä, vaan rennot juhlat!
Majoituksen varasimme Sorrenton yläpuolelta vuoristosta, sympaattisesta Sant Agatan kylästä, tärkein kriteeri majoitusta varattessa oli, että hotellissa on uima-allas, koska matkassa oli myös lapsia. Ystävämmekin majoittuivat samaan hotelliin (Jaccarino) ja näin oli kaikinpuolin helppo viettää mukavaa lomaa yhdessä. Hotelli oli lähellä kylän keskustaa ja sieltä löytyi useita ravintoloita, pienia kauppoja ja tietysti se jäätelöbaari! Ja kesän kuumimpina päivinä vuoristossa oli mukavampi olla, kuin Sorrenton paahteessa ja tungoksessa.
Vihkiminen tapahtui Sorrentossa, ihanassa, elokuvistakin tutussa vanhassa luostarissa (Chiostro di San Francesco). Ajattelin ostaa matkalla vihkitilaisuuteen kukkasen itselleni ja tyttärelleni, mutta kukkakauppa olikin kiinni. Nappasin luostarin pihalta pelakuun oksat ja laitoimme ne hiuksiimme. Nessun problema! Ruokapaikkaa emme halunnut etukäteen varata, vaan kävimme eri paikoissa syömässä ja päädyimme rustiikkiseen puutarharavintolaan pikku kylästämme. Tarjoilija järjesti meille pitkän pöydän ja toi kynttilät valaisemaan hämärtyvää iltaa Tarantellan soidessa taustalla. Che bella serata!
Ja kun Italiassa ollaan, kaikki ei tietysti mene ihan putkeen. Morsian nimittäin nuortui paikallisen viranomaisen toimesta 8 vuotta! No Mari hoiti asian rautaisella ammattitaidolla kuntoon ja taas ollaan lähempänä eläkeikää ;)
 Something old(morsian), something new, something stolen(pelakuut) and nothing blue…
Ja kyllä, sulhanenkin sai tietää aikeistani hyvissä ajoin, eikä edes karkuun lähtenyt ;)

Plussapuolia:
Mahtava wedding planner <3
Ruoka ja vielä kerran ruoka!
Italialainen elämänmeno!
Lämpö ja aurinko!
Lasten mielestä hyvä ruoka ja uiminen oli parasta.


Miinuksia:
Ei ole :)

 

Kiitos Toscanan Tuuli omannäköisestä ja ikimuistoisesta juhlasta, päivä oli täydellinen!


-Mari ja Jukka