Pienet ja tunnelmalliset häät Sienassa ja Monteriggionissa (Perjantai, Huhtikuu 28, 2017, 11:20)

bridegroom55di128jpg

haat-monteriggionissa4jpg

Monteriggionin pikkuruisessa kylässä juhlittiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa Toscanan Tuulen järjestämia suomalaisia häitä. Tämä muurien ympäröimä kylä on varmasti yksi pittoreskeimmistä paikoista Toscanassa ja sen ympärillä avautuva maaseutu tarjoaa upeita kuvauskohteita. Itselleni oli erityisen mieluisaa hoitaa hääjärjestelyjä Monteriggionissa, sain kerrankin liikkua ihan kotikulmilla ja huristella jokapäiväisiä reittejä, navigaattoria ei tällä kertaa tarvittu!

Ella ja Vilho olivat valinneet Sienan keskustassa olevan hotellin majapaikakseen ja siellä majoittuivat myös vieraat. Pieni ja intiimi hääseurue vietti Sienassa vain muutaman päivän yhdessä, joten aivan bussiaseman vierässä oleva keskustahotelli tarjosi parhaan vaihtoehdon ilman autoa liikuttaessa: ravintolat, kaupat ja kampaaja olivat lähellä.

Hääpaikaksi he kuitenkin halusivat ripauksen Toscanan maaseutua ja pikkubussi kuljettikin vieraat läheiseen Monteriggionin pikkukylään, jossa siviilivihkiseremonia suoritettiin. Tunnelma oli pienellä vierasjoukolla lämmin ja mutkaton ja hääpaikka ulkosalla kylän keskellä antoi mahdollisuuden ihailla maisiamia. Pieni mutka meinasi tulla matkaan kun morsianta odotellessa sulhasen ihka uudesta smokista irtosi nappi! Onneksi löytyi näppärä ompelusetti morsiamen varalaukusta ja ompelin napin nopeasti paikoilleen. Kaikkeen sitä saa varautua!

Lyhyen seremonian jälkeen hääseurue siirtyi kylän piazzalla olevan ravintolan ulkopöytään nauttimaan pientä suolaista ja nostamaan onnittelumaljoja.

Hääpari kommentoi jälkikäteen Monteriggionin valintaa näin:
”Monteriggioni oli paikkana ihanampi mitä osasimme edes odottaa ja maisemat muureilta olivat upeat! Toki meillä kävi hyvä tuuri sään kanssa, mutta riskin ottaminen ulkovihkimisen kanssa kannatti, se oli kuitenkin vähän spesiaalimpi juttu. Onnittelumaljat piazzalla olivat myös todella kivat …. Vieraat kehuivat paluumatkan maisemareittivalintaa ja oli itseasiassa kiva, että vihkimen oli Sienan ulkopuolella, suosittelemme lämpimästi Monteriggionia vihkipaikaksi Sienan kunnantalon sijasta. Puolen tunnin matkaa ei kannata pelästyä.”

cerimonyfotoandreasampolijpg

cerimony77di125jpg

cerimony128di125jpg

Varsinainen hääillallinen oli varattu Sienan keskustan ravintolasta. Ravintolan valinta tehtiin jo hyvissä ajoin talvella, hääparilla oli toiveissa fine dining -illallinen Michelin-tason paikassa. Pienelle porukalle ravintolaillallinen on usein helpompi valinta catering-palvelun sijaan varsinkin kaupunkihäissä.


Ravintolankin valinta osui nappiin, kuten hääparin kommenteista voi todeta:
”Olimme myös TODELLA tyytyväisi PorriOneen: Ruoka oli juuri sellaista mitä halusimme, hienostuneita, ei liian kokeilevia tai outoja annoksia, jotka olivat myös varsin italialaisia. Palvelu oli äärimmäisen ystävällistä ja ammattimaista. Suosittelemme PorriOnea lämpimästi fine diningin ystäville.”

Kuvaajana toimi ammattitaitoinen Andrea Sampoli avustajansa kanssa. Hääpari oli halunnut satsata laadukkaisiin hääkuviin ja Andrea olikin pariskunnan mukana koko päivän, seuraten ensin morsiamen ja sitten sulhasen valmistautumista hotellilla, sitten vihkitoimitus Monteriggionissa ja sen jälkeen potrettikuvia hääparista ja vieraista eri paikoissa sekä kylässa että maaseudulla matkalla takaisin Sienaan. Tuuli hulmutti morsiamen huntua muurilla kun pariskunta käveli käsi kädessä toisiaan katsellen. Kuvista huokuu hääpäivän lämmin ja välitön tunnelma, kaunis pari kauniissa maisemissa!

Minna

Kuvat: Andrea Sampoli

Tunnelmia videolla