Vastakohtien Sisilia (Perjantai, Marraskuu 17, 2017, 14:12)

Sisilia on autenttinen kohde viettää erilaiset häät

_fgj6153jpg

14516440_1140250926011080_4258543554437823867_njpg

piscinajpg

cortilejpg

Marraskuun toisella viikolla pyörähdin Sisilian länsirannikolla hakemassa uusia tuulia hääsuunnitteluun. Vanha tutto kohde Marsala näytti jälleen uusia puolia. Löysin sieltä aivan uskomattoman ihanan wine resortin, jossa minulla on ilo järjestää ensi kesäkuussa suomalaishäät. Baglio Donna Francan omistaja Paola ottaa minut hymyssäsuin vastaan ja lähdemme heti kierrokselle. Maisemat ympäristöön ovat maagiset, olemme hieman merenpinnan yläpuolella, näkymä viinitarhoille ja merelle ovat kerrassaan ihastuttavat. Nään jo sielujen silmillä miten ihania hääkuvia tulee uima-altaalla auringon laskiessa meren taakse taivaanrantaan… Olen niin innoissani etten malttaisi millään odottaa kesäkuuhun. Eikö nyt joku pari voisi valita tämän paikan vaikkapa jo huhtikuun lopulle? Sää silloin Sisiliassa on verrattavissa Suomen kesään.

Baglio, eli aito sisilialainen aatelistalo Donna Franca on mittavassa restauroinnissa muutettu upeaksi relaishotelliksi, joka on täysin toimiva luomuviinitila. Viininkorjuuaikaan

asiakkaat pääsevät seuraamaan vendemmiaa, eli rypäleen tietä taivaallisen hyväksi viiniksi. Donna Francassa on 14 huonetta ja yksi sviitti, hinnat alk. 115 eur/vrk riippuen sesongista. Useissa huoneissa on lisävuodemahdollisuus, joten majoituskapasiteetti lähentelee 40 vierasta. Kaikissa huoneissa on ilmainen wifi, satelliitti TV sekä ilmastointi..Donna Francan tyylikkään ravintolan listalla on runsaat valikoimat tuoretta kalaa sekä muita paikallisia herkkuja.

Ravintola suosii lähiruokaa ja useat tuotteet tulevat omilta viljelyksiltä. Häämenu alkaen 85 eur/hlö + viinit. Kattaus on tyylikäs ja tuolit ovat huputettu valkoisella kankaalla.

 

Baglio Donna Franca sijaitsee Trapanin ja Marsalan välisellä viinitiellä, jossa on useita muitakin viini- ja oliiviöljytiloja. Matkaa Trapanin lentokentälle ja vihkipaikalle Marsalaan on 10 km. Upein vihkipaikka on Ericen linnassa, johon noin 45 min automatka. Parhaimmat

rannat löytyvät noin 15 km päästä Lido Signorinosta, joka sijaitsee Marsalan eteläpuolella. Sisilian kuuluisa suolatie kulkee merenrantatietä Marsalasta Trapaniin. Siellä voi seurata kuinka paikalliset haihduttavat merivedestä suolaa samalla tekniikalla kuin antiikin kreikkalaiset.

Muut etäisyydet: Marsala 10 km, lentokenttä(Birgi, Trapani) 10 km, Erice 37 km, Trapani 22 km

 

VIHKIMINEN: CARMINEN LUOSTARIN SISÄPIHALLA

Vihkiminen entisessä Carminen luostarissa on mieleenpainuva kokemus. Marsalan kunnan väki on aidosti iloinen saadessaan suomalaisia vieraita heille.

Kaikki toimii hienosti ja ihmiset ovat todella ystävällisiä. Vihkimisen musiikkiin kannattaa satsata esim. viulistin verran. Se luo taianomaisen tunnelman jyhkeään kaariholveilla reunustettuun sisäpihaan.

YHTEENVETO VIHKIMINEN MARSALA JA JUHLAT BAGLIO DONNA FRANCA:

Toscanan Tuulen hääpalvelut 2400 EUR (täyden palvelun paketti 2018 )

Hääruokailu alk. 85 EUR/hlö

viinit, alk. 10 EUR/pullo

hääkampaus ja meikki koevedoksineen noin 400 EUR

hääkimppu: noin 100 EUR (+ muut kukat???)

siviilivihkiminen 375 EUR (Convento di Carmine, Marsala)

Viulisti vihkitilaisuuteen + aperitiiveille : 300 eur

majoitus alk. 115 EUR/ 2 hh huone/vrk +lennot ja vuokra-auto tai yhteiskuljetus kentältä.

 

Marsalan ja Trapanin kaupungit ovat siistejä ja kauniita sisilialaisia kaupunkeja. Ruoka on taivaallista mihin tahansa menetkin syömään. Jos ravintolan edessä on kyltti ”cous cous” se tarkoittaa että tänään on saatavilla tuoreesta kalasta tehtyä cous cousia. Sisilian matkan yksi kohokohdista onkin päästä nauttimaan tätä paikallista ruokaa. Itse ihastuin niin tähän kulinaariseen nautintoon, että päätin ottaa selvää mistä saa alueen parhaan cous cousin. Valintani oli La Marinara, Porta Garibaldi, Marsala. Täydellisesti annokseen sopii paikallinen valkoviini Grillo. Kaiken tämän kruunaa vielä se että marraskuussa Sisiliassa voi vielä syödä ulkona. Näistä asioista ammennetaan Suomen kaamosta varten

Kaikki ei ole kaunista Sisiliassakaan.. Periferiat ovat paikoin todella epäsiistejä. Kokonaisia roskapusseja on heitetty tienvarsille jopa meren läheisyydessä. Siiellä ne varmasti odottavat seuraavan sesongin alkua jolloin kunta päättää tehdä asialle jotain. Turistit eivät tule jos tienvarsia ei siivota, sen tietävät paikallisetkin. Jos päättää mennä Sisiliaan sesongin ulkopuolella, niin tämä on hyvä ottaa huomioon. Baglio Donna Franca on loistava valinta. Kaikki siellä on niin kaunista ja siistiä. Henkilökunta ja omistajaperhe ovat huippuja, ruoka ja viini taivaallista. Viinitilan isäntä on tehnyt urotyön ja pelastanut antiikkisen paikallisen viinin. Hän on kerännyt seudun kaikki ”vino Perpetuo”-tynnyrit ja säilyttää nyt niitä omassa kellarissaan ja täten on pelastanut tämän tuotteen joutumasta unohduksiin. Jään jännityksellä seuraamaan mitä tulevaisuus tuo.. Viinielämystä kannattaa jatkaa tutustumalla Florion historialliseen viinikellariin Marsalan keskustassa. Se onkin sitten jo tarina erikseen

-Mari-